'Volgende iPhone krijgt optie voor twee simkaarten'

19 april 2018

Dat meldt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-chi Kuo van KGI Securities, aldus 9to5Mac.

Het zou gaan om de 6,1 inch-iPhone, die als enige een LCD-scherm krijgt. Daarnaast zou Apple plannen hebben voor twee modellen van de iPhone X2 met een OLED-scherm, die respectievelijk 5,8 inch en 6,2 inch groot worden.

Veel makers van Android-telefoons verkopen al toestellen met twee simkaartslots. Die worden vaak gebruikt als werktelefoons, zodat de eigenaar zowel zijn zakelijke als persoonlijke simkaarten erin kan stoppen. Ze worden meestal in Azië verkocht.

550 euro

Apple zou de iPhone met dubbele simkaarttray voor 100 euro extra willen verkopen. Een toestel met één simkaart zou tussen de 550 en 650 dollar kosten, terwijl het toestel met twee slots tussen de 650 en 750 dollar kost.

Daarmee zou de 6,1 inch-iPhone ook goedkoper zijn dan huidige telefoons met ongeveer die schermgrootte. Mogelijke europrijzen zijn nog niet naar buiten gelekt.

Volgens geruchten werkt Apple ook aan een opvolger van zijn iPhone SE, die Apple als budgettoestel aanbiedt. Die zal mogelijk al rond de zomer worden onthuld.

Door: NU.nl 

Home Nieuws 'Volgende iPhone krijgt optie voor twee simkaarten'