Vertraging Intel-modems leidt tot mogelijk uitstel van 5G iPhone

4 april 2019

Intel zou vertraging hebben opgelopen bij het maken van de zogeheten XMM 8160-chip voor 5G-ondersteuning. Deze chip zou door Apple worden gebruikt in de eerste iPhone die het snellere 5G-netwerk moet ondersteunen.

Volgens Fast Company moeten prototypeonderdelen deze zomer worden aangeleverd. Alleen dan zou Apple op tijd klaar zijn met de ontwikkeling van een iPhone met 5G-ondersteuning die in september 2020 op de markt kan komen.

Vorig jaar in november zeiden anonieme bronnen al dat Intel een voorloper van het modem zou testen. Daar zou Apple niet tevreden over zijn, omdat de chip veel energie van de iPhone-accu vroeg en snel warm werd.

Apple gebruikte een paar jaar geleden modems van Qualcomm in zijn iPhones. In 2017 kwam Intel er als leverancier bij en sinds 2018 is Intel de enige fabrikant voor de iPhone XR, XS en XS Max.

Qualcomm werd aan de kant gezet omdat er meerdere rechtszaken tussen het bedrijf en Apple lopen. De Taiwanese Electronic Times schreef woensdag dat Qualcomm geen nieuwe modems aan Apple levert. Ook Samsung is geen alternatief, omdat het bedrijf niet tijdig genoeg modems kan produceren.

Door: NU.nl
Beeld: NU.nl/Rutger Otto

Bekijk ook even deze pagina

Home Nieuws Vertraging Intel-modems leidt tot mogelijk uitstel van 5G iPhone