Samsung-tak gaat mobiele telefoons recyclen voor accu's in auto's

12 februari 2018

Daarmee volgt de acculeverancier voor de auto-industrie van elektronicareus Samsung het voorbeeld van branchegenoten, vooral in een reactie op de stijgende grondstofprijzen.

De groeiende markt van elektrisch aangedreven voertuigen en een gebrek aan alternatieven maakt dat de prijzen voor kobalt sinds begin 2016 bijna zijn verdrievoudigd. Accumakers willen ook minder afhankelijk worden van kobalt uit Congo. Dat land is goed voor de helft van de wereldwijde voorraden. Het Afrikaanse land wordt al decennia lang geteisterd door corruptie en geweld. Ook komt kinderarbeid in de mijnen voor.

Samsung maakt jaarlijks honderden miljoenen apparaten met accu's die kobalt bevatten, meldt Bloomberg. In juli zei het bedrijf nog dat het alleen al uit het recyclen van de Samsung Galaxy Note 7 zo'n 142 ton aan kobalt, koper en andere mineralen kan halen.

Samsung SDI zal onder meer investeren in een recyclingstechnologiebedrijf en zal daarbij een overeenkomst tekenen waarbij het zich voor langere tijd verzekerd weet van kobaltleveringen. De Koreanen gaan op het gebied van recyclen de concurrentie aan met automakers als BMW en Volkswagen en techconcern Panasonic.

Door: ANP/NU.nl

Home Nieuws Samsung-tak gaat mobiele telefoons recyclen voor accu's in auto's