Samsung onthult drie nieuwe Galaxy S21-smartphones

14 januari 2021

Samsung heeft een drietal nieuwe Galaxy S21-telefoons gepresenteerd: de Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra. Dat deed het bedrijf tijdens een digitale persconferentie.

Met de nieuwe telefoon verandert Samsung het ontwerp van de achterkant. De camera's zitten nu in een soort uitsnede op de rand, die afhankelijk van je toesteloptie anders gekleurd is.

De Galaxy S21 en S21+ zijn allebei voorzien van een amoled 2X-scherm dat met 120 beeldjes per seconde kan verversen. Het scherm gebruikt deze hogere snelheid alleen als het nodig is, waardoor vermoedelijk de batterij wordt bespaard. Een hoge snelheid vereist doorgaans meer stroom.

Het gewone model heeft een beeld van 6,2 inch groot, terwijl de plus-variant 6,7 inch biedt. De telefoons hebben achterop drie camera's: een ultra-wide van 12 megapixel, een wide-angle van 12 megapixel en een telelens met 64 megapixel.

De volledige Galaxy S21-serie

Galaxy S21 Ultra is het zwaargewicht

De S21 Ultra is volgens Samsung het zwaargewicht in de reeks, met een beeld van 6,8 inch groot en vier camera's achterop.

De hoofdcamera van de S21 Ultra gebruikt een wide-angle-lens met een resolutie van 108 megapixel. Daarnaast zitten een ultra-wide van 12 megapixel en twee telelenzen van ieder 10 megapixel.

De dubbele telelens wordt gebruikt voor nieuwe software die het beeld scherp en stabiel houdt tijdens het inzoomen. Normaliter gaat de camera schokken naarmate verder wordt ingezoomd.

De nieuwe telefoons worden vanaf 29 januari verkocht. De S21 Ultra kost 1.249 euro, terwijl de S21 en S21+ voor respectievelijk 849 en 1.048 euro in de schappen liggen.

Galaxy Buds Pro oordoppen schakelen automatisch

Samsung presenteerde ook zijn nieuwe draadloze oordoppen, de Galaxy Buds Pro. Deze gebruiken actieve ruisonderdrukking om geluiden van buiten weg te filteren.

De Galaxy Buds Pro detecteren wanneer je praat als je ze draagt, waarbij de ruisonderdrukking automatisch wordt uitgeschakeld. Hierdoor is het makkelijker degene te verstaan met wie je spreekt. Ook koppelen ze automatisch met een smartphone bij een binnenkomend telefoongesprek.

Door: NU.nl
Beeld: Samsung

Bekijk het Samsung assortiment in onze webshop!!

 

Home Nieuws Samsung onthult drie nieuwe Galaxy S21-smartphones