Samsung kondigt Galaxy Note 9 met grotere accu en slimme camera aan

9 augustus 2018

De Note 9 lijkt qua ontwerp op de Note 8 van vorig jaar, al is het toestel met een schermformaat van 6,4 inch wel 0,1 inch groter geworden dan zijn voorganger.

De telefoon heeft wederom een scherm dat meebuigt in de randen. Boven en onder het scherm zijn nog kleine randen te vinden.

De S Pen is voorzien van bluetooth en een knop waarmee gebruikers hun telefoon op afstand kunnen bedienen. Die functie is bedoeld voor bijvoorbeeld het maken van selfies en het wisselen van slides tijdens presentaties.

Ook de spraakassistent Bixby is volgens Samsung verbeterd op de Note 9. Bixby houdt gesprekken beter bij en is persoonlijker gemaakt. Als een gebruiker om restaurants in de buurt vraagt, worden favoriete keukens bovenaan gezet.

Slimme camerafuncties

Achter op de Note 9 zijn twee camera's met 12-megapixelsensoren. Nieuw is een functie waarmee de camera twintig verschillende zaken herkent, zoals voedsel of dieren. Op basis daarvan kan de telefoon kleuren aanpassen.

Ook herkent de camera foutjes. Zo wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer iemand op de foto net met zijn ogen knippert en wanneer achtergrondlicht de kwaliteit van het beeld vermindert.

Het toestel heeft een 4.000 mAh-accu. Dat is 14,3 groter dan de 3.500 mAh-accu van de Note 8. Daarnaast is de telefoon voorzien van een Snapdragon 845-processor en kan gekozen worden tussen 128 GB en 512 GB aan opslagruimte. Met een SD-kaart kan de opslag uitgebreid worden.

De Note 9 verschijnt in drie kleuren: zwart, blauw en paars. De versie met 128 GB opslagruimte biedt 6 GB aan werkgeheugen en kost 999 euro. Een duurder model met een opslagcapaciteit van 512 GB biedt 8 GB RAM en kost 1.249 euro.

Galaxy Watch

Samsung presenteerde donderdagavond ook de Galaxy Watch. Deze nieuwe smartwatch lijkt qua ontwerp op de vorige horloges die het bedrijf uitbracht, maar heeft een snellere chip en grotere accu.

Volgens de techgigant houdt het horloge het ongeveer drie tot vier dagen vol op een volle accu. Dat is aanzienlijk meer dan de meeste smartphones, die één dag overleven op een volle batterij.

De horloges van Samsung werden eerder verkocht onder de naam 'Gear'. Het bedrijf wil nu het merk 'Galaxy' gebruiken omdat mensen dit kennen van de smartphones die ze verkopen.

De Galaxy Watch wordt vanaf 7 september verkocht vanaf 309 euro.

Door: NU.nl/Rutger Otto

Home Nieuws Samsung kondigt Galaxy Note 9 met grotere accu en slimme camera aan