Review: slimme beveiligingscamera Reolink Argus PT

9 december 2020

De Reolink Argus PT is een relatief betaalbare beveiligingscamera voor buiten die de inbreker kan volgen. Bright heeft de wifi-bewakingscamera met accu's getest.

Slimme camera’s vind je in alle soorten, maten en prijsklassen. Van alle smarthome-producten die we nuttig vinden, is het waarschijnlijk de minst nuttige. Maar het kan een prettig gevoel geven om te weten dat er niemand in je tuin staat tijdens je vakantie. In onze Bright Stuff-koopgids hebben we onze drie favoriete slimme beveiligingscamera's staan. Kan de Reolink Argus PT daarmee concurreren?

Nog nooit van Reolink gehoord? Je bent vast niet de enige. Het bedrijf maakt sinds 2009 alleen maar camera’s voor in en om het huis. Na enig speurwerk vind je een adres in Hong Kong. We hebben het dus over een Chinees bedrijf. De producten van Reolink hebben allemaal te maken met camera-surveillance. Er zijn camera’s met een accu voor buiten of binnen, camera’s aan een snoertje, IP-beveiligingscamera’s, zoals je ze vaak bij bedrijven ziet hangen, en recorders om al die videobeelden op te slaan.

Full-hd en waterdicht

Ik heb de meest uitgebreide camera uit de serie met accu's uitgeruste wifi-camera’s getest: de Argus PT. Als het gaat om de App en de beeldkwaliteit lijkt hij op de Argus 2. Die kan alleen niet pannen en tilten. Drie keer raden waar dat PT in de naam voor staat. De camera heeft een resolutie van 1080P (oftewel Full HD), hij kan in het donker zien en heeft geen last van een buitje. Behalve beeld kan hij ook geluid weergeven én je kunt terug praten als je je schoonmoeder op de oprit ziet staan.

Met een slimme display van Google of Amazon kun je het beeld ook met een simpele spraakopdracht op je schermpje toveren. En dat alles voor rond de 150 euro. Voor 30 euro heb je er een zonnepaneel bij, zodat je de batterij niet zelf hoeft op te laden.

De app instellen

Zet je de camera aan, dan begint hij meteen met je te praten. Je moet de Reolink-app installeren om hem in te stellen, vertelt de camera je met een iets te snel pratende damesstem. Het instellen via de app is echt kinderlijk eenvoudig en dat is bij camera’s in het wat goedkopere segment vaak niet zo. Eerst moet ik de QR-code op de camera inscannen, vervolgens scant de camera een QR-code op mijn telefoon en voilà, ze zijn gekoppeld. Ik moet alleen het wifi-wachtwoord nog invullen. Jammer, want soms kan je telefoon die gewoon delen met de camera.

De app is goed bruikbaar. Her en der herken je ideeën uit apps van de concurrentie, maar hier is het net wat lomper uitgevoerd. Met iconen uit het Windows 3.1-tijdperk. Handige optie is het aanpassen van de kwaliteit: wil je lekker veel bewegen met de camera, dan zet je hem op vloeiend, zodat je beter kunt zien wat de camera doet. Wil je gewoon het beste beeld, dan zet je hem op 1080P. Bewegen gaat dan wat schokkeriger bij een mindere internetverbinding.

Prima camera, inferieur ophangbeugeltjePrima camera, inferieur ophangbeugeltje

Camerabeeld is alleszins acceptabelCamerabeeld is alleszins acceptabel

Opslag ook op sd-kaartjes

Prettig is dat er de keuze is om de cloudopslag van Reolink te gebruiken of je helemaal niet aan te melden voor die dienst. Schuif je een SD-kaartje in de camera, dan kun je alle data op je eigen netwerk houden. Wel een veilig gevoel. Geef je daar niets om dan kun je zelfs je Facebook en Google-account linken.

Installatie van de camera gaat met een wat krakkemikkig kunststof beugeltje met een standaard statiefschroef. Daar kun je dus zelf ook iets stevigers voor aanschaffen. Ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat dit 5 jaar goed blijft in zon en regen.

Beveiligingscamera’s werken met name om af te schrikken. Deze Argus PT ziet er professioneel genoeg uit om dat te doen. Op deze camera, maar ook op een 4K Nest-camera zul je zelden een beeld krijgen dat goed genoeg is om iemand in een zwarte hoodie te herkennen. Zeker omdat de camera eigenlijk nooit op ooghoogte hangt, om te voorkomen dat hij eraf getrokken wordt. Dit geldt ook voor de Reolink Argus PT. Helaas werkt Reolink niet met IFTTT waardoor je niet bijvoorbeeld de buitenlampen aan kunt schakelen als hij iemand ziet.

Het beeld is van prima kwaliteit, de interface van de app werkt goed en voor 149 euro koop je geen betere buitencamera die ook nog eens beweegbaar is.

Bron en Beeld: RTL Nieuws

Bekijk de Wifi camera's in de Webshop!!

Home Nieuws Review: slimme beveiligingscamera Reolink Argus PT