Nieuwe iPhones krijgen geen vingerafdrukscanner achter scherm

5 september 2018

Apple is voorlopig niet van plan iPhones met een vingerafdrukscanner achter het scherm uit te brengen.

Een vingerafdrukscanner die zich onder het scherm bevindt, zou de komende tijd in elk geval niet in de iPhones te vinden zijn, meldt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo aan 9to5Mac.

In Android-telefoons zou het aantal vingerafdrukscanners onder het scherm de komende jaren juist stijgen. Kuo verwacht dat de technologie met 500 procent toeneemt in 2019.

Er gaan enkele geruchten dat Apple voor een vingerafdrukscanner onder het scherm zou kiezen in de iPhone die dit jaar verschijnt. Volgens Kuo werkt Face ID echter goed voor Apple. Daarnaast zou het lastig zijn om de techniek toe te voegen aan oledschermen die op de iPhone X te vinden zijn.

Kuo denkt dat Samsung er wel voor kiest om een vingerafdrukscanner achter het scherm van de Galaxy S10 te plaatsen. Dat toestel verschijnt in het eerste kwartaal van 2019.

Begin 2018 was op techbeurs CES de eerste smartphone met een vingerafdrukscanner in het scherm te zien. De scanner werd door Synaptics ontwikkeld en aan een smartphone van Vivo toegevoegd.

Door: NU.nl 

Home Nieuws Nieuwe iPhones krijgen geen vingerafdrukscanner achter scherm