'Nieuwe iPhone SE verschijnt in mei zonder koptelefoonaansluiting'

20 april 2018

Apple brengt mogelijk een vernieuwde versie van de iPhone SE uit in mei. Het toestel zou een vingerafdrukscanner krijgen, maar heeft niet langer een koptelefoonaansluiting.

Dat meldt de Japanse website Mac Otakara op basis van anonieme bronnen.

De nieuwe iPhone SE zou dezelfde vorm en afmeting krijgen als de huidige versie. Het gaat om een telefoon met een 4 inch-scherm en randen aan de boven- en onderkant. Onder het scherm zou de Touch ID-vingerafdrukscanner behouden blijven.

 

Koptelefoonaansluiting

Het toestel zou ontdaan zijn van een koptelefoonaansluiting. Gebruikers kunnen muziek luisteren via de speakers, oordoppen die zijn aangesloten op de lightningpoort of met een bluetooth-koptelefoon. Het zou betekenen dat Apple nog één iPhone verkoopt met een koptelefoonaansluiting: de iPhone 6S.

De iPhone SE zou voorzien zijn van een snellere A10 Fusion-chip. In het huidige model is een A9-chip aanwezig. Ook zou het toestel een glazen achterkant krijgen, zoals de iPhone 8, 8 Plus en de iPhone X, om draadloos op te laden.

Eerder deze week bleek dat Apple nieuwe modellen van de iPhone had geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie. Vermoedelijk ging het om de nieuwe iPhone SE.

Door: NU.nl         

Home Nieuws 'Nieuwe iPhone SE verschijnt in mei zonder koptelefoonaansluiting'