Nieuwe iPhone krijgt geen 3D Touch-druksensor in scherm'

26 april 2018

Dat voorspelt analist Ming-chi Kuo van KGI Securities, aldus het Chinese Feng. Apple zou de 3D Touch-sensor verwijderen om kosten te besparen bij het toestel. De analist vermoedde eerder al dat de sensortechniek werd geschrapt.

De 6,1 inch-iPhone is als goedkoop alternatief bedoeld naast twee andere iPhones die dit jaar zouden verschijnen. De twee duurdere telefoons krijgen OLED-displays van 5,8 inch en 6,5 inch, terwijl het alternatief een goedkoper LCD-scherm moet bevatten.

De prijs voor een iPhone-scherm zou hoger liggen, omdat Apple volgens Kuo een nieuwe displaytechnologie wil gebruiken. Hierdoor kan het telefoonscherm beter schokken weerstaan en is het toestel lichter. Deze technologie zou duurder zijn, waardoor Apple volgens de analist bespaart door 3D Touch te verwijderen.

iPhone SE

Het zou betekenen dat de goedkopere 6,1 inch-iPhone een technologie mist die in andere, oudere iPhones wel aanwezig is. Apple heeft vooralsnog niet op de geruchten gereageerd.

Apple heeft volgens meerdere bronnen ook plannen voor een opvolger voor de iPhone SE, een goedkoper alternatief dat Apple al langer verkoopt. Deze wordt mogelijk al in juni onthuld.

Door: NU.nl

Home Nieuws Nieuwe iPhone krijgt geen 3D Touch-druksensor in scherm'