Nederlander gebruikt smartphone gevarieerder dan tablet

25 januari 2018

Smartphones worden door Nederlandse consumenten voor steeds meer zaken gebruikt, terwijl de variatie in gebruik bij tablets afneemt. 

Dit geldt voor onder meer internetten, bankieren, sociale media en online shoppen, zo stelt marktonderzoeker GfK op basis van een jaarlijks onderzoek naar gebruikerstrends.

Het gebruik van deze functies stijgt bij smartphones, maar daalt bij tablets. 

Alleen het kijken van tv-programma's en videofilmpjes neemt zowel op tablet als smartphone toe. Volgens GfK is bijna negen op de tien Nederlanders in het bezit van een smartphone. Circa 70 procent bezit een tablet. 

Sociale media

Verder valt het op dat het gebruik van Facebook en Twitter stabiliseert. Instagram en Snapchat blijven stijgen in populariteit onder jongeren, terwijl het gebruik van Facebook door die doelgroep daalt.

Verder wint de SMART-TV terrein. Momenteel heeft 42 procent van de huishoudens een dergelijke tv. Ook worden steeds meer apps via de SMART-TV gebruikt.

Advertenties

Het gebruik van zogeheten adblockers zit ook in de lift. Ruim een kwart van de Nederlanders maakt momenteel gebruik van de applicatie waarmee advertenties geblokt worden.

Het onderzoek van GfK omvat een steekproef onder 1204 Nederlanders van 13 jaar of ouder.

Door: ANP/NU.nl

Home Nieuws Nederlander gebruikt smartphone gevarieerder dan tablet