Met iOS 12 kunnen ontwikkelaars bestaande iPhones inzetten als OV-chipkaart of hotelkamersleutel.

26 mei 2018

Apple zou de NFC-chip aan ontwikkelaars openstellen.
Dat zeggen ingewijden tegenover the Information. iPhones beschikken al sinds de iPhone 6 uit 2014 over een NFC-chip.

Zo'n chip kan op korte afstand communiceren met bijvoorbeeld met een betaalapparaat. Vooralsnog wordt de chip in iPhones alleen ingezet voor Apple's eigen betaaldienst Apple Pay, die in Nederland nog niet beschikbaar is.

Met het aanstaande iOS 12 zou ook een beperkt aantal ontwikkelaars toegang krijgen tot de chip. Op die manier zouden zowel bestaande als nieuwe iPhones gebruikt kunnen worden als hotelsleutel of OV-chipkaart.

Net als een pas

Gebruikers zouden in de toekomst enkel hun telefoon bij een scanner hoeven te houden om in te checken. Het scherm zou niet aan hoeven te staan, en ook zou geen extra authenticatie nodig zijn.

Android-toestellen ondersteunen al jaren NFC-toepassingen van alle ontwikkelaars die dat willen. Banken, hotels en OV-bedrijven hebben vaak al Android-apps waarmee gebruikers hun telefoon kunnen gebruiken in plaats van een pasje.

Apple houdt iOS traditiegetrouw vaak een stuk geslotener dan Android. iOS 12 wordt naar verwachting getoond tijdens Apple-ontwikkelaarsconferentie WWDC, die op maandag 4 juni van start gaat.

Door: NU.nl

Home Nieuws Met iOS 12 kunnen ontwikkelaars bestaande iPhones inzetten als OV-chipkaart of hotelkamersleutel.