Apple waarschuwt Amerikaanse ambassademedewerkers voor gehackte iPhone

4 december 2021

Apple heeft elf medewerkers van Amerikaanse ambassades ervoor gewaarschuwd dat hun iPhones de afgelopen maanden zijn gehackt door Pegasus-spionagesoftware van de NSO Group. Dat bevestigen bronnen tegenover persbureau Reuters.

Het Israëlische bedrijf NSO Group levert spionagesoftware aan landen en overheden waarmee mensen via hun telefoon kunnen worden afgeluisterd.

In de afgelopen maanden zouden meerdere Amerikaanse ambassademedewerkers in Oeganda en medewerkers die zich bezighouden met aan Oeganda gerelateerde onderwerpen zijn afgeluisterd, melden twee van de bronnen.

De onthulling komt een maand nadat de Amerikaanse overheid de NSO Group op de zwarte lijst had geplaatst. Hiertoe werd besloten omdat de werkzaamheden van het Israëlische bedrijf in strijd zijn met de belangen van de VS en de nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen.

Apple heeft daarom besloten om mensen die mogelijk zijn gehackt met de Pegasus-software te waarschuwen. Ook heeft Apple de NSO Group aangeklaagd in een poging om te voorkomen dat het bedrijf in de toekomst apparaten, software en diensten van Apple misbruikt.

Door: NU.nl
Beeld: Getty Images

Home Nieuws Apple waarschuwt Amerikaanse ambassademedewerkers voor gehackte iPhone