Apple onthult iPhone met scherm dat niet zomaar uitgaat

7 september 2022

De nieuwe iPhone 14 Pro heeft een nieuw type scherm dat niet zomaar wordt uitgeschakeld. Het toestel lijkt altijd aan te staan, zodat je informatie snel kunt aflezen. Het toestel werd aangekondigd op een persconferentie.

Het zogeheten 'always on-scherm' gaat niet op zwart na een korte periode van inactiviteit. In plaats daarvan wordt het beeld gedimd, zodat je de tijd en notificaties nog steeds kunt aflezen.

Volgens Apple gaat het scherm in uitzonderlijke situaties soms nog wel uit, bijvoorbeeld in je broekzak of als hij ver van je weg ligt. Software probeert in te schatten wanneer dit is.

Android-concurrenten hebben al langer een scherm dat ingeschakeld blijft, maar daarbij gaat het slechts om delen van het beeld. Bij de iPhone blijft het volledige beeld zichtbaar, maar wordt dit met een lage beeldfrequentie getoond. Apple verwacht dat de batterij net zo lang meegaat als bij de vorige generatie.

Geen inkeping meer

De iPhone 14 Pro heeft ook geen inkeping meer bovenaan het scherm. In plaats daarvan zitten de sensoren in een ovaal, die kan worden uitgevouwen voor simpele notificaties.

Naast de 14 Pro is er ook een gewone variant van de telefoon. Deze is grotendeels onveranderd: hij bevat de chip uit de 13 Pro van vorig jaar, het oude ontwerp en een verbeterde camera.

Beide nieuwe toestellen kunnen via satellietverbinding je locatie en berichten delen - een functie die vooral bedoeld is voor noodsituaties.

De nieuwe iPhone 14 kost 1.019 euro, terwijl de 14 Pro vanaf 1.329 euro wordt aangeboden.

Een smartphone voor minder dan 500 euro? De redactie van BestGetest zette de beste modellen op een rij.

Nieuwe Apple Watch en AirPods

De nieuwe Apple Watch Series 8 heeft een temperatuursensor, die wordt gebruikt om ovulatie te meten. Daarnaast is er de Apple Watch Ultra, een model van 999 euro met steviger scherm, een extra knop en betere waterbestendigheid. Deze is bedoeld voor extreme sporters.

Apple Watch Ultra

De nieuwe Apple Watch Ultra. 

Foto: Apple

Ook de AirPods Pro kregen een upgrade, met betere drivers en een nieuwe chip. Dit moet de algehele geluidskwaliteit verbeteren. Deze AirPods kosten 299 euro.

Airpods Pro

De nieuwe AirPods Pro. 

Door Bastiaan Vroegop
Foto: Apple

Home Nieuws Apple onthult iPhone met scherm dat niet zomaar uitgaat