Apple levert geen koptelefoonverloopstuk meer bij nieuwe iPhones

14 september 2018

Apple levert voortaan geen Lightning naar mini jackadapter meer bij zijn iPhones. De adapter is nog wel los verkrijgbaar.

Apple presenteerde eerder deze week drie nieuwe iPhones: de iPhone XS, XS Max en XR. Net als de iPhones van de twee voorgaande jaren hebben die toestellen geen ingebouwde mini jack voor koptelefoons. Voor het eerst zit er echter geen adapter van Lightning naar mini jack in de doos, zoals bij de voorgaande toestellen.

De modellen van de iPhone 7 en 8 worden nu echter ook zonder zo'n adapter geleverd, blijkt uit de productpagina's van de Apple Store. De pagina's van de iPhones 7 en 8 melden de adapter nu niet meer bij de inhoud van de doos. Een week geleden was dit nog wel zo.

Apple verkoopt de adapter nog wel los. De prijs is echter gestegen van 9 naar 10 euro. Bij alle verkrijgbare iPhones worden wel EarPods-oordopjes met een Lightning-aansluiting geleverd. Apple verkoopt geen iPhones met mini jack meer. Het bijleveren van de adapter gold de afgelopen twee jaar als transistieperiode voor gebruikers met een koptelefoon met mini jackaansluiting.

De audiochips in de betreffende adapter worden ontwikkeld door het bedrijf Cirrus Logic. Het bedrijf haalde afgelopen jaar 81 procent van zijn inkomsten uit verkopen aan Apple, meldt Reuters. Toen het schrappen van de bijgeleverde adapter bekend werd, daalde de aandelenprijs van het bedrijf.

Door: NU.nl

Home Nieuws Apple levert geen koptelefoonverloopstuk meer bij nieuwe iPhones