Apple kondigt AirPods Pro met ruisonderdrukking aan

28 oktober 2019

De draadloze oordoppen zijn voorzien van ruisonderdrukking en een in-ear-ontwerp, maakt Apple maandag bekend. De AirPods Pro zijn vanaf 30 oktober te koop en kosten 279 euro. Ze worden geleverd in een platter, langwerpiger doosje dan de standaard AirPods. Waarschijnlijk komt dat omdat de oordoppen zelf meer uitsteken, vanwege het in-ear-opzetstukje.

Apple levert de oordoppen met drie verschillende opzetstukken. Zo moeten ze in verschillende oren passen. Bij de originele AirPods was van sommige gebruikers de klacht te horen dat ze snel uit hun oren vielen.

De AirPods Pro maken gebruik van actieve ruisonderdrukking, waarbij omgevingsgeluid wordt gefilterd. Hiervoor meten twee microfoons in de dopjes het omgevingsgeluid. Met software wordt daarnaast de mate van ruisonderdrukking doorgevoerd. Dit gebeurt tweehonderd keer per seconde.

Door op een druksensor in het steeltje van de AirPod te drukken, kan de ruisonderdrukking worden uitgeschakeld, waarna omgevingsgeluid is te horen.

De AirPods Pro gaan net als de normale AirPods vijf uur mee op een volle lading. Het doosje levert daarna nog eens 24 uur extra accuduur op.

Door: NU.nl/ Beeld: Apple 

Airpods in onze Webshop.

Home Nieuws Apple kondigt AirPods Pro met ruisonderdrukking aan