Home > Nieuws > Xiaomi stoot Apple van tweede plaats op wereldw...

Xiaomi stoot Apple van tweede plaats op wereldwijde telefoonmarkt

Xiaomi stoot Apple van tweede plaats op wereldwijde telefoonmarkt

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi is nu de op een na grootste telefoonleverancier ter wereld, blijkt uit onderzoek van marktanalist Canalys. Daarmee komt Xiaomi achter Samsung te staan en is het bedrijf Apple voorbijgestreefd.

Xiaomi bezat in het tweede kwartaal van dit jaar een marktaandeel van 17 procent op het gebied van smartphoneleveringen. Apple heeft een marktaandeel van 14 procent en Samsung staat met 19 procent aan de top. Canalys maakte niet bekend op hoeveel smartphones dat neerkomt.

In de top vijf staan verder de Chinese bedrijven OPPO (marktaandeel van 10 procent) en Vivo (eveneens 10 procent). Xiaomi maakte van alle vijf echter de grootste groei door in het afgelopen kwartaal.

Xiaomi verscheepte in het tweede kwartaal van dit jaar 83 procent meer telefoons dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Samsung groeide met 15 procent en Apple met 1 procent. Ook de nummers vier en vijf leverden flink meer: OPPO 28 procent en Vivo 27 procent.

"Xiaomi maakt een snelle groei door in zijn overzeese activiteiten", zegt Canalys-topman Ben Stanton. "Zo steeg het aantal leveringen in Latijns-Amerika met 300 procent, in Afrika met 150 procent en in West-Europa met 50 procent."

Dat Xiaomi inloopt op bedrijven als Apple en Samsung heeft wat Stanton een belangrijke oorzaak. "Het bedrijf richt zich op de massa. Vergeleken met Samsung en Apple ligt de prijs respectievelijk ongeveer 40 en 75 procent lager."

Door: NU.nl
Beeld: ANP